Ga direct naar inhoud

Explore Breda

Met de Explore Breda app die we met Breda Marketing ontwikkeld hebben, ga je op een wandeltocht door Breda langs verschillende hotspots. Tijdens deze ontdekkingstocht van in totaal 5 kilometer word je via de app op de hoogte gehouden van verrassende plekken. Zoals culturele plekken, maar ook winkels, horeca en plekken waar leuke dingen te doen zijn.

Digitale strategie Breda Marketing

Breda Marketing zet zich in om Breda op de kaart te zetten in zowel binnen- als buitenland, om bewoners, bezoekers, bedrijven en talenten aan te trekken. De app is onderdeel van de digitale strategie van Breda Marketing. Meer contact met bezoekers van Breda is hierin een belangrijk onderdeel. Met het verzamelen van gebruikersdata via de app, wil Breda Marketing in de toekomst nog beter aansluiten bij behoeftes en wensen van mensen in Breda. De ambitie is: meer (terugkerende) bezoekers, de gemiddelde bezoekduur aan de stad verhogen en van bezoekers fans maken. Met de route en de app wil Breda Marketing het hosten van haar gasten optimaliseren. 

De Explore Breda app is ontwikkeld om een optimale (merk)beleving te realiseren voor iedereen die de Explore Creative Breda route ervaart. De app helpt bezoekers en bewoners om nog meer uit de route te halen ten aanzien van het specifieke thema: creatief Breda.

Realtime location en push notificaties

In de app is ‘real-time location’ toegepast (via GPS zie je waar je loopt op de route). En push notificaties. Dit houdt in dat je een relevant bericht ontvangt als je in de buurt komt van een ‘point of interest’, met bijvoorbeeld de openingstijden, de website en meer informatie over de hotspot. In de toekomst willen we de push notificaties nog meer afstemmen op de persoon. En ook meer gepersonaliseerde content aanbieden via de app.

Flutter app - schaalbaar opgezet

De Explore Breda app is volledig opgezet in Flutter. Dat houdt in dat er vanuit één codebase zowel een iOS-app als Android-app ontwikkeld is. Om op termijn uit te kunnen breiden, hebben we de app schaalbaar gemaakt. Hierdoor is het in de toekomst eenvoudiger om de nieuwe routes aan de app toe te voegen.

De creatieve route door Breda ontdekken?

Snel downloaden, de Explore breda app! Beschikbaar voor je in de App Store en Play Store. Gegarandeerd fun in Breda!

Meer weten over dit project?

Ieder project is uniek. Wil je meer weten over onze aanpak en de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met me op.


 • Samen met jou ontwikkelen we de beste mobiele apps. Al meer dan 16 jaar creëren we innovatieve apps voor smartphones, wearables, auto's. En daar worden wij blij van. Benieuwd naar ons werk?
 • Bekijk onze cases
 • Dutch Digital Agencies
 • Kom langs op ons HQ voor een kop koffie.
 • Reduitlaan 29, 4814DC Breda
 • (076) 204 3212
  info@unlockagency.nl
 • Onze locaties
 • Breda (HQ) Reduitlaan 29, 4814 DC
  Eindhoven - Torenallee 3, 5617 BA
  Rotterdam - Hofplein 19, 3032 AC
Locatie