Ga direct naar inhoud

Thetford

Meer gemak en vrijheid voor camperreizigers, door iNDUS. Het slimme sanitaire systeem dat via een Bluetooth app de juiste informatie doorgeeft om (het legen van) de sanitaire watertanks moeiteloos te regelen. Een revolutionaire oplossing kunnen we wel zeggen, want het innoveert de hele camperwereld.

Thetford

Revolutionair idee

Uit marktonderzoek naar ervaringen van kampeerders bleek dat een aantal factoren de vrijheid van campergebruikers beperkt. Zo kunnen ze bijvoorbeeld maar twee à drie dagen “off-grid” blijven (niet gebruik makend van nutsvoorzieningen) door het beperkte volume van hun vuilwatertank. Soms denken campergebruikers dat de tank vol is of weten ze niet welke afvoerfaciliteiten ze de komende dagen tegenkomen. Kortom, campergebruikers zijn te vaak en te veel bezig met hun vuilwatertanks.

Thetford is wereldleider in mobiele sanitaire systemen, koelkasten, kookapparatuur en toiletaddiviteven. En bedacht hier een innovatieve oplossing voor: iNDUS. Een slim sanitair systeem, waarmee campergebruikers real-time relevante informatie kunnen bekijken in een app. Met deze informatie is het voor een gebruiker heel duidelijk wanneer wat moet gebeuren. Dit geeft rust, gemak en dus meer vrijheid. 

Thetford zocht de perfecte mobile partner, die raad wist met dit innovatieve tech project en het gebruiken van privacygevoelige informatie. Unlock werd deze partner!  

Quote Mitchell van de Sande, Product Manager IoT - Digital

“De app voor het revolutionaire slimme sanitaire systeem iNDUS is het resultaat van een prettige en zeer intensieve samenwerking tussen de ontwikkelaars van Unlock en het team van Thetford.”

Slim sanitair systeem iNDUS

We ontwikkelden de iNDUS app, waarmee dit slimme sanitaire systeem gemakkelijk te managen is. De app verbindt alle onderdelen van iNDUS die betrokken zijn bij het proces met de sanitaire watertanks. De app toont reizigers een real-time statusoverzicht van de tanks en de additieven (stoffen die toegevoegd moeten worden, om vuil water te zuiveren voor hergebruik).

Reizigers ontvangen push notificaties wanneer additieven-cartridges vervangen moeten worden of wanneer de (afval)watertanks moeten worden geleegd of bijgevuld. Ook de locatie van dichtstbijzijnde loosplekken zijn zichtbaar in de app. En eveneens is het mogelijk voor gebruikers om via de app direct additieven bij te bestellen.

Thetford iNDUS app

Bluetooth connectivity

De iNDUS app communiceert via Bluetooth met firmware-chips die in de leidingen en tanks van het systeem zitten. De firmware meet en doseert precieze standen van 3 soorten water: wit (schoon water), grijs (afvoerwater, gecombineerd met additieven) en zwart (vies water, niet herbruikbaar). Additieven maken het grijze water schoner, om te kunnen hergebruiken voor het doorspoelen van het toilet. En ze neutraliseren het zwarte water van nare geurtjes. 

Door water efficiënter te gebruiken, kan er langer met de camper doorgereisd worden. Campergebruikers hoeven hun tanks slechts nog één keer per week te legen, in plaats van eens in de twee dagen.

Meer weten over de werking van iNDUS? Deze video laat je zien hoe dit systeem precies werkt.

Quote Roy Niemantsverdriet, Managing Director Unlock

“Thetford is, net als Unlock, een nuchtere Brabantse partij die houdt van een pragmatische aanpak. Een goede basis voor een fijne en actieve samenwerking aan een gaaf project!

De hele markt innoveert door iNDUS

Het integreren van de iNDUS technologie en de applicatie gaf Thetford de kans om het chassis aan te passen. Campers kunnen nu op een andere manier worden ingedeeld. Waar campers voorheen een standaard inrichting hadden (door een beperkt aantal plekken voor het keukenblok), ontstaan er nu meer mogelijkheden om de inrichting te personaliseren. Een innoverende ontwikkeling!

Finetunen en doorontwikkelen

Zo’n innovatief tech project als iNDUS staat niet stil. Zo hebben de firm- en hardware van iNDUS een update gehad en er zijn er nieuwe functionaliteiten aan de app toegevoegd. Onder andere is het nu mogelijk met de app om op afstand een firmware update op te vragen. 

Ook hebben we inmiddels een tweede app met Bluetooth communicatie ontwikkeld voor Thetford: de End of Line App (EOL). De EOL App wordt gebruikt door Original Equipment Manufacturers. OEM zijn fabrikanten die Thetford onderdelen en producten produceren en leveren aan Thetford. De fabrikanten sturen via de app terugkoppelingen over de geproduceerde producten. Zo monitort de app of alle iNDUS systemen naar behoren functioneren. Eventuele problemen met het iNDUS systeem worden op deze manier ondervangen, zonder dat eindgebruikers erdoor gehinderd worden.

Meer weten over bluetooth connectivity?

Neem contact met me op. Ik denk graag met je mee.

Roy Niemantsverdriet

  • Breda - Reduitlaan 29, 4814 DC
  • Eindhoven - Torenallee 3, 5617 BA
  • Rotterdam - Hofplein 19, 3032 AC