Ga direct naar inhoud

Thetford

Meer gemak en vrijheid voor camperreizigers, door iNDUS. Het slimme sanitaire systeem dat via een Bluetooth app de juiste informatie doorgeeft om (het legen van) de sanitaire watertanks moeiteloos te regelen. Een revolutionaire oplossing kunnen we wel zeggen, want het innoveert de hele camperwereld.

Revolutionair idee

Uit marktonderzoek naar ervaringen van kampeerders bleek dat een aantal factoren de vrijheid van campergebruikers beperkt. Zo kunnen ze bijvoorbeeld maar twee à drie dagen “off-grid” blijven (niet gebruik makend van nutsvoorzieningen) door het beperkte volume van hun vuilwatertank. Soms denken campergebruikers dat de tank vol is of weten ze niet welke afvoerfaciliteiten ze de komende dagen tegenkomen. Kortom, campergebruikers zijn te vaak en te veel bezig met hun vuilwatertanks.

Thetford is wereldleider in mobiele sanitaire systemen, koelkasten, kookapparatuur en toiletaddiviteven. En bedacht hier een innovatieve oplossing voor: iNDUS. Een slim sanitair systeem, waarmee campergebruikers real-time relevante informatie kunnen bekijken in een app. Met deze informatie is het voor een gebruiker heel duidelijk wanneer wat moet gebeuren. Dit geeft rust, gemak en dus meer vrijheid. 

Thetford zocht de perfecte mobile partner, die raad wist met dit innovatieve tech project en het gebruiken van privacygevoelige informatie. Unlock werd deze partner!  

Quote Mitchell van de Sande, Product Manager IoT - Digital

“De app voor het revolutionaire slimme sanitaire systeem iNDUS is het resultaat van een prettige en zeer intensieve samenwerking tussen de ontwikkelaars van Unlock en het team van Thetford.”

Bluetooth connectivity

De iNDUS app communiceert via Bluetooth met firmware-chips die in de leidingen en tanks van het systeem zitten. De firmware meet en doseert precieze standen van 3 soorten water: wit (schoon water), grijs (afvoerwater, gecombineerd met additieven) en zwart (vies water, niet herbruikbaar). Additieven maken het grijze water schoner, om te kunnen hergebruiken voor het doorspoelen van het toilet. En ze neutraliseren het zwarte water van nare geurtjes. 

Door water efficiënter te gebruiken, kan er langer met de camper doorgereisd worden. Campergebruikers hoeven hun tanks slechts nog één keer per week te legen, in plaats van eens in de twee dagen.

Meer weten over de werking van iNDUS? Deze video laat je zien hoe dit systeem precies werkt.

De hele markt innoveert door iNDUS

Het integreren van de iNDUS technologie en de applicatie gaf Thetford de kans om het chassis aan te passen. Campers kunnen nu op een andere manier worden ingedeeld. Waar campers voorheen een standaard inrichting hadden (door een beperkt aantal plekken voor het keukenblok), ontstaan er nu meer mogelijkheden om de inrichting te personaliseren. Een innoverende ontwikkeling!

Meer weten over bluetooth connectivity?

Neem contact met me op. Ik denk graag met je mee.


 • Samen met jou ontwikkelen we de beste mobiele apps. Al meer dan 16 jaar creëren we innovatieve apps voor smartphones, wearables, auto's. En daar worden wij blij van. Benieuwd naar ons werk?
 • Bekijk onze cases
 • Dutch Digital Agencies
 • Kom langs op ons HQ voor een kop koffie.
 • Reduitlaan 29, 4814DC Breda
 • (076) 204 3212
  info@unlockagency.nl
 • Onze locaties
 • Breda (HQ) Reduitlaan 29, 4814 DC
  Eindhoven - Torenallee 3, 5617 BA
  Rotterdam - Hofplein 19, 3032 AC
Locatie