Ga direct naar inhoud

Plein

Misgrijpen naar shampoo, tandpasta of deodorant… dat hoeft echt niet meer. Via de Plein app is alles razendsnel te bestellen, vanaf de bank, op het toilet of in je bed. Precies wanneer het je uitkomt, klik je in de Plein app al je favoriete verzorgingsproducten bij elkaar. En heb je ze de volgende dag al in huis. Wel zo makkelijk!

Op naar de (shop)top

Plein is als online drogist giga groeiende en gaat inmiddels de concurrentie aan met de grootste drogisterijen van Nederland. Dat is precies ook de bedoeling; de top 5 van Nederlandse digitale shops voor verzorgingsproducten bereiken. De stap zetten naar mobiel werd een logische keuze. Want consumenten shoppen ook voor hun verzorgingsproducten steeds meer via mobiele schermen. 

De doelstellingen voor de Plein app? 20.000 app-downloads in het eerste jaar na de lancering. En minimaal 5000 orders via de app.

Quote Jeroen Wiersma - Product owner Plein app

“Het is precies wat consumenten tegenwoordig willen: gemak. Je kunt hierin niet achterblijven. De Plein app stuurt gebruikers via een intuïtief proces snel en eenvoudig naar de producten die ze nodig hebben. En dit bleek meer omzet-effect te hebben dan van te voren ingeschat werd; een leuke bijkomstigheid!”

Zeker weten als basis voor succes

Om niet af te gaan op alleen aannames is de behoefte voor een Plein shopping app eerst getest met een ‘fake-door’ principe. Door de indruk te wekken dat de app er al was, werd gemeten of consumenten doorklikten om de app te downloaden.

De interesse in de app werd bevestigd en dus gingen we aan de slag. Het resultaat is een frisse en zeer gebruiksvriendelijke native app waarin het bestelproces moeiteloos te doorlopen is. De app is in eerste instantie in gebruik genomen via een ‘soft-launch’. Slechts een beperkt en geselecteerde groep gebruikers toegang kreeg tot de app. Op deze manier kon waardevolle feedback verzameld worden en verwerkt, voordat de geoptimaliseerde versie voor het grote publiek toegankelijk werd. 

Volop kansen

De app levert meer omzet op dan vooraf geprognosticeerd werd door Plein. Mooi natuurlijk. En nog mooier: dit is nog maar het begin! Door van mobiel voor klanten het belangrijkste communicatiekanaal te maken, ontstaan er meer mogelijkheden ter verbetering van de klantbeleving. Denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde aanbiedingen, pushberichten met relevante acties en een loyaliteitsprogramma. Er zijn volop kansen te grijpen. Personalisatie wordt een belangrijke focus. Elke klant gaat relevante aanbiedingen krijgen. We gaan dan ook voor een samenwerking voor langere periode, om te werken aan de verschillende doelstellingen voor de aankomende jaren. Onder andere gericht op klanten van Plein nog blijer maken en meer omzet (per klant) genereren uit de app. 

Wordt vervolgd!

Samen je doelgroep blij maken?

Laten we een kop koffie drinken

Roy Niemantsverdriet

  • Breda - Reduitlaan 29, 4814 DC
  • Eindhoven - Torenallee 3, 5617 BA
  • Rotterdam - Hofplein 19, 3032 AC