Ga direct naar inhoud

Budiyu

De Budiyu ‘chat-first’ app ondersteunt ouders bij de behandeling van overgewicht van hun kinderen. Hoe? Door medische informatie en data via chatgesprekken centraal te verzamelen en inzichtelijk te maken.

Hulp bij overgewicht

De Budiyu app is ontwikkeld voor ouders en/of verzorgers van kinderen met een aandoening die overgewicht veroorzaakt. De app vormt het centrale punt waar ervaringen en gegevens worden verzameld. Dit levert inzichten op. Hoe gaat het met mijn kind? Schommelt het gewicht? Hoe gaat het met de medicatie? 

Meer inzicht betekent meer controle. Het stelt ouders in staat hun kind beter te helpen, naast de afspraken bij artsen.

Mooie vervolgplannen

Deze versie, deel 1, wordt begin juni gelanceerd. Maar is slechts het begin, een startpunt. Want er liggen nog veel mooie plannen in het verschiet.

Juist bij kinderen met een genetische vorm van overgewicht is ondersteuning vanuit de omgeving erg belangrijk. Maar ook een community met lotgenoten die elkaar helpen, kan heel waardevol zijn.

Waar nu de focus vooral ligt op het bijhouden en inzichtelijk maken van data. Komt er straks binnen de Budiyu app ook focus op het ondersteunen van gedragsverandering. Daarnaast wordt het mogelijk gemaakt om nog meer mensen uit het (zorg)netwerk toe te voegen. En gaat een community een belangrijkere rol spelen. Om maar wat mooie plannen te onthullen. Uiteraard zullen we ook met feedback vanuit gebruikers de apps steeds verder optimaliseren.

Flutter app

De Budiyu app hebben we opgezet in Flutter. Hoewel de back-end complex was, vonden we de front-end functionaliteit geschikt om uit te werken in Flutter. Dit is een programmeer-mogelijkheid waarmee uit één codebase verschillende app-versies te genereren zijn. Kostentechnisch voor deze app een gunstige oplossing, ten opzichte van het ontwikkelen van twee losse versies voor de verschillende besturingssystemen (iOS en Android). In eerder verschenen artikelen van collega’s Bas en Thomas lees je meer over Flutter apps en belangrijke afwegingen die te maken hebt ten opzichte van andere ontwikkel-opties voor apps. 

Lees: Native, Cross Platform, Hybrid of PWA?

Lees: Hybride (Flutter) app of native app ontwikkelen - maak je de juiste afweging?

Missiegedreven app ontwikkeling

De Budiyu app is ontstaan uit een samenwerking tussen Games of Health en StichtingHappi. Vanuit spel enerzijds (Games of Health) en het beschikbaar maken van data en medische informatie anderzijds (StichtingHappi), beogen beide partijen de kwaliteit van het leven van chronisch zieken te verbeteren. In de Budiyu app zijn deze krachten gebundeld. Later zal ook bij andere (complexe) ziektebeelden gebruik gemaakt kunnen worden van Budiyu, in nieuwe versies die specifiek afgestemd zijn op elk ziektebeeld.

Meer weten over onze projecten in de zorg?

Ieder project in de zorg is uniek. Heb je een uitdaging of wil je gewoon eens sparren? Neem contact op!


 • Samen met jou ontwikkelen we de beste mobiele apps. Al meer dan 16 jaar creëren we innovatieve apps voor smartphones, wearables, auto's. En daar worden wij blij van. Benieuwd naar ons werk?
 • Bekijk onze cases
 • Dutch Digital Agencies
 • Kom langs op ons HQ voor een kop koffie.
 • Reduitlaan 29, 4814DC Breda
 • (076) 204 3212
  info@unlockagency.nl
 • Onze locaties
 • Breda (HQ) Reduitlaan 29, 4814 DC
  Eindhoven - Torenallee 3, 5617 BA
  Rotterdam - Hofplein 19, 3032 AC
Locatie