Ga direct naar inhoud

Beesafe

De BeeSafe app voorziet in deze gekke tijd op een veilige manier in de behoefte aan sociale contacten, structuur en non-verbale communicatie op kantoor. Door de privacyvriendelijke app is er snel, eenvoudig en actueel inzicht in het aantal medewerkers in jouw “beehive”.

BeeSafe

COVID-19 legt druk op sociaal contact en bedrijfscultuur

Sociaal contact, oprechte interesse in elkaar en collega’s spreken en zien is een belangrijk onderdeel van de cultuur binnen Handpicked Agencies. Vanuit die behoefte speelde al vrij snel de gedachte om een oplossing te bedenken die ervoor zorgt dat collega’s op een gemakkelijke en veilige manier weer naar kantoor konden wanneer de regels van het RIVM het toe lieten. Criteria voor de oplossing:​ er mogen niet te veel mensen tegelijkertijd op kantoor zijn; mensen moeten ruim uit elkaar kunnen zitten; en niet voor niets naar kantoor komen (omdat er geen plekken meer beschikbaaar zijn); de oplossing moet gemakkelijk in gebruik zijn; de oplossing moet geen extra administratieve werkzaamheden met zich meebrengen.

BeeSafe app

In een recordtempo naar een digitale oplossing

In samenwerking met Handpicked Agencies ontstond het idee om medewerkers via een app in te laten checken. Met een recordtempo van drie weken tijd stond de eerste werkende versie van BeeSafe in de appstore. Met technieken als Geofencing, NFC en een QR codes werd het inchecken versimpeld. Functionaliteiten van de app na de eerste livegang: inchecken door middel van Geofencing, NFC of een QR code; inzicht in beschikbare werkplekkken; beschikbaarheid van lunch- en vergaderruimtes (waar een maximum geldt voor het aantal aanwezige personen); werkplek op kantoor via de app reserveren. En natuurlijk geen extra werk voor de administratie. Geen Excel-lijstjes of andere rompslomp. Inchecken is het toverwoord van de BeeSafe app.

BeeSafe app

Het toffe resultaat en een succesvolle pilot

Naast het bewaken van de bedrijfscultuur is de BeeSafe app vooral ontstaan uit zorg om de mentale gezondheid van collega’s. Dankzij Beesafe kunnen collega’s die bijvoorbeeld veel alleen zijn door de maatregelen, veilig en met sociaal contact werken. Want (werk)geluk blijft een belangrijk punt, zeker in deze lastige en bijzondere tijd. Het resultaat van de pilot was zeer succesvol. Collega’s voelden zich veilig op kantoor, konden gemakkelijk 1,5 meter afstand bewaren en waren zeer te spreken over de gebruiksvriendelijkheid van de app. Bovendien gaf soms een dagje werken op kantoor met een handvol andere collega’s een mentale boost. En dat is het meest waardevolle resultaat wat BeeSafe kan bereiken.
BeeSafe app

BeeSafe beschikbaar voor iedere organisatie

Na deze pilot realiseerden we ons dat Handpicked Agencies niet de enige organisatie is die deze behoefte heeft. Daarom besloten we deze ideale oplossing samen in de markt te zetten en toepasbaar te maken voor elke organisatie en elk kantoor. Via een aparte BeeSafe webapplicatie voor beheer kunnen organisaties alles gemakkelijk zelf beheren en naar eigen wens instellen. Bij een eventuele corona-uitbraak kunnen beheerders de namen van aanwezigen inzien, zodat goed onderzocht kan worden wie er wanneer op kantoor was om deze personen te waarschuwen. Bekijk hier de mogelijkheden van BeeSafe voor jouw organisatie.
Ook veilig op kantoor werken?

Neem contact met ons op.

Kim Cremer

  • Breda - Reduitlaan 29, 4814 DC
  • Eindhoven - Torenallee 3, 5617 BA
  • Rotterdam - Hofplein 19, 3032 AC