Ga direct naar inhoud

PSV

Natuurlijk heeft PSV als topclub de ambitie om kampioen te worden. Maar niet alleen op het voetbalveld. Ook daarbuiten zijn de ambities groot. Zo moest de nieuwe PSV-app de meest gepersonaliseerde club app ooit worden. Oké, cool natuurlijk. Regelen we!

Geruisloze migratie + nieuwe app

De ambitie voor de meest gepersonaliseerde club app ooit werd gezamenlijk als doelstelling bepaald, tijdens een overtuigende pitch van onze collega’s bij TDE voor de nieuwe PSV-app. Daar is de samenwerking begonnen. Unlock werd aangehaakt in dit project als mobile partner. 

Allereerst hadden we de verantwoordelijkheid voor een vloeiende overname van de al bestaande PSV-app. Gebruikers mochten van deze verhuizing, zo middenin het voetbalseizoen, natuurlijk geen last hebben. Onze eerdere ervaringen, onder ander bij het verhuizen van de VI-app en de KNVB-app, kwamen hier goed bij van pas. De migratie van de PSV-app verliep dan ook volledig geruisloos. 

Tijd voor de volgende stap: de ontwikkeling van een spiksplinternieuwe PSV-app. Hier hebben we vanuit onze mobile expertise over meegedacht. Een leuke uitdaging. Hoe konden we van deze app de digitale thuisbasis maken voor alle PSV-fans?

Altijd op de hoogte van je favoriete voetbalclub

Een echte PSV-fan wil natuurlijk altijd op up-to-date zijn. Daar hebben we voor gezorgd. Met de nieuwe PSV-app heb je het laatste nieuws, foto’s, video’s en weetjes altijd binnen handbereik. De app biedt ook alle informatie over opstellingen, statistieken (per speler), de club en het wedstrijdprogramma. Uiteraard zijn ook de wedstrijdenuitslagen te volgen. Maar ook is het mogelijk om via pushberichten real-time op de hoogte te blijven tijdens wedstrijden van PSV. De duels komen van minuut tot minuut voorbij in de PSV-timeline. 

De meest gepersonaliseerde club-app ooit

Om elke gebruiker in de app de beste ervaring te bieden, wordt er gevraagd een persoonlijk ‘Mijn PSV-account’ aan te maken. Je leest dan in de app allerlei ‘insiders informatie’ en je ontvangt persoonlijke acties en aanbiedingen. Een leuke toevoeging voor deze gebruikers is bijvoorbeeld een toepassing met Augmented Reality (AR). Seizoenkaarthouders ontvangen een fysieke kaart die ze kunnen scannen in de app. Er verschijnt dan een speler van PSV in 3D waar je omheen kunt lopen.

Extra waarde voor (seizoen)kaarthouders

De PSV-app is inmiddels al meer dan 75.000 downloads verder. Fans vinden er alle (up-to-date) informatie waar hun PSV-harten sneller van gaan kloppen. Ook voor de toekomst zien we nog verschillende doorontwikkelingen voor ons, waarmee de app extra waarde gaat toevoegen voor (seizoen)kaarthouders. Wordt vervolgd!

Impact maken in de sport?

Kom een kop koffie drinken.

Kim Cremer

  • Breda - Reduitlaan 29, 4814 DC
  • Eindhoven - Torenallee 3, 5617 BA
  • Rotterdam - Hofplein 19, 3032 AC