Ga direct naar inhoud

KNVB

Meer fanbeleving voor de trouwe Oranje fans via de KNVB Oranje app

KNVB Oranje app

Allereerst hebben we voor de KNVB de Ons Oranje app overgenomen van hun ontwikkelingspartner. De huidige ontwikkelpartner was, net als bij Voetbal International, na een Amerikaanse overname niet meer in staat om de ontwikkeling van de app voort te zetten en daarom moest KNVB op zoek naar een nieuwe development partner. Zij kwamen met de vraag of wij de Ons Oranje app inclusief de gehele technische infrastructuur wilde overnemen en beheren. Een uitdagend vraagstuk! Na een aantal gesprekken, opstellen van een uitgebreid migratieplan en een testplan hebben we alles overgezet, zonder dat de gebruiker hier iets van heeft gemerkt. Een migratie volgens het boekje, zo zien we het graag.

Vervolgens ontwikkelden we samen met de KNVB een nieuwe app!

De eis van de KNVB was helder: meer fanbeleving voor de trouwe Oranje fans. Om dit klaar te spelen moesten verschilllende kanalen van het Nederlands elftal en de Oranje Leeuwinnen samenkomen. Denk hierbij aan de Facebookpagina, Instagram en Twitter van Ons Oranje, nieuws en video’s vanuit de huidige website en Gracenote voor de wedstrijd statistieken. Dit vroeg om een sterke back-end vanwege de vele koppelingen en daarnaast een makkelijk CMS, een uitdaging waar TDE niet voor terugdeinst. Combineer dit met een sterk staaltje app development vanuit E-sites en je hebt de ideale mix voor een geslaagde app. 

Wat vind je terug in de app?

De meest in het oog springende feature is de tijdlijn. Daar waar andere apps vaak verschillende overzichten gebruiken voor nieuws- en wedstrijd updates, vind je bij de Ons Oranje app alles terug op een handige en overzichtelijke wedstrijdpagina. Verder zie je in een oogopslag hoe het elftal ervoor staat in de EK poule en hoe ze het doen in de Nations league. Ook het speelschema is zo gevonden. Niks missen van het Nederlands elftal of de Oranje Leeuwinnen? Geen zorgen, de ingebouwde pushnotificaties houden je op de hoogte!

Een schot op doel?

Absoluut, de fanbeleving kreeg een flinke boost. Leuk feitje: we lanceerden de app voorafgaande aan de wedstrijd Nederland - Wit Rusland die met 4-0 werd gewonnen. Laten we eerlijk zijn, dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait!

Samen je doelgroep blij maken?

Laten we een kop koffie drinken

Kim Cremer

  • Breda - Reduitlaan 29, 4814 DC
  • Eindhoven - Torenallee 3, 5617 BA
  • Rotterdam - Hofplein 19, 3032 AC