Ga direct naar inhoud

iQ2

Gemakkelijk en snel de vernieuwende iQ2 powermeter instellen op je racefiets, om je trapvermogen te meten. Unlock zorgde met een native app voor een helder installatieplan.

Vernieuwde powermeter

Gemakkelijk en snel de vernieuwende iQ2 powermeter instellen op je racefiets, om je trapvermogen te meten. Unlock zorgde met een native app voor een helder installatieplan.

Vernieuwend en gewild

De iQ2 is een nieuw soort powermeter op de markt, waarmee je het trapvermogen meet als je fietst.  De iQ2 is vernieuwend ten opzichte van powermeters die in het pedaal zelf zitten. De iQ2 powermeter plaats je eigenhandig tussen je crank en je pedaal. Je kunt zo dus je eigen pedalen blijven gebruiken. De gunstige prijs maakt de oplossing eveneens aantrekkelijk. Interesse was er daardoor meteen bij veel (professionele) fietsers met verbeteringsambities. Met opgehaalde funding via Kickstarter en Indiegogo kon de productie in gang gezet worden. Unlock ontwikkelde een native app voor iOS en Android waarmee gebruikers de meters eenvoudig instellen. 

Hoe werken de iQ2 powermeters precies?

De iQ2 powermeter is een meetinstrument voor je racefiets of mountainbike. Via de app zie je real-time hoeveel kracht je benen produceren tijdens je fietsrit. Met die inzichten ben je in staat te leren doseren, je afstanden te vergroten of jezelf te overtreffen. Leuk en interessant voor iedereen die zijn prestaties op de fiets op korte of lange termijn wil verbeteren.

iQ2 app met bluetooth connectivity

Om het trapvermogen te meten, moet je als gebruiker de iQ2 meters goed instellen. Met de door Unlock ontwikkelde app regel je dit eenvoudig. Je doorloopt een helder stappenplan voor de installatie.

We hebben bluetooth connectivity geïntegreerd voor de communicatie met de powermeters. Hierdoor zijn statussen, het batterijpercentage en eventuele foutmeldingen in te zien. Omdat er verschillende pedalen en cranks zijn, zijn er ook verschillende parameters waar we rekening mee gehouden hebben. Wanneer je de instellingen van je powermeters wil wijzigen, maakt de app via bluetooth verbinding met de hardware. Het uitlezen van de data gebeurt via ANT+. Dat is een gestandaardiseerd communicatieprotocol (waar veel fitnessapparaten gebruik van maken), om apparaten met elkaar te laten communiceren. 

Software updates doorvoeren via bluetooth

We hebben het ook mogelijk gemaakt om firmware (software in de powermeters) updates door te voeren via bluetooth. Dit betekent dat als er een software update op de powermeters doorgevoerd moet worden, dit via de app plaatsvindt.

Batterijbesparende oplossing

Voor optimaal gebruiksgemak was het van belang om het batterijverbruik van de powermeters tot een minimum te beperken. We wilden natuurlijk voorkomen dat gebruikers elke week de batterijen van de powermeters moeten verwisselen. We hebben er daarom voor gezorgd dat er vanuit de app alleen verbinding wordt gemaakt met andere apparaten wanneer dit echt nodig is. Op deze manier voorkomen we dat de bluetooth chip onnodig batterij verbruikt. Een zeer belangrijk onderdeel van de app, wat ons betreft. 

Meer bluetooth?

iQ2 was voor Unlock weer een mooi project met inzet van bluetooth connectivity als slimme manier om draadloos gegevens uit te wisselen. 

Wil je meer projecten bekijken waarbij we bluetooth connectivity hebben toegepast? Bekijk dan eens onze cases voor Thetford en iBand+.

Meer weten over bluetooth connectivity?

Neem contact met me op. Ik denk graag met je mee.


 • Samen met jou ontwikkelen we de beste mobiele apps. Al meer dan 16 jaar creëren we innovatieve apps voor smartphones, wearables, auto's. En daar worden wij blij van. Benieuwd naar ons werk?
 • Bekijk onze cases
 • Dutch Digital Agencies
 • Kom langs op ons HQ voor een kop koffie.
 • Reduitlaan 29, 4814DC Breda
 • (076) 204 3212
  info@unlockagency.nl
 • Onze locaties
 • Breda (HQ) Reduitlaan 29, 4814 DC
  Eindhoven - Torenallee 3, 5617 BA
  Rotterdam - Hofplein 19, 3032 AC
Locatie