Ga direct naar inhoud

08 september 2022

Handpicked World of Wonder Metaverse

Ga jij met ons mee naar de Handpicked World of Wonder Metaverse? Voor velen is de Metaverse nog een onbekend en vaag begrip. Want wat is nou de Metaverse? Vrijwel niemand, ook ik niet, kan je daar een eenduidig antwoord op geven. Hoewel het door velen wordt omschreven als een digitale wereld waarbij je als avatar een wereld of kamer binnenkomt, staat wat het precies inhoudt niet vast. Daarom ben ik tijdens mijn afstudeerstage op onderzoek uitgegaan. In dit artikel vertel ik je over mijn bevindingen. Ik leg - met de kennis van nu - uit wat de Metaverse is. Ook neem ik je mee in hoe ik een interactieve mobiele applicatie heb gecreëerd die een introductie geeft over de World of Wonder Metaverse van Handpicked agencies en geef ik inzicht in het gebruik van Flutter Web, een open source UI-framework.

Handpicked in de Metaverse

Dat maakt ons bij Handpicked, als voorloper in de digitale wereld, zeer nieuwsgierig naar de toekomst van de Metaverse. We zien dat steeds meer bedrijven zich verdiepen in de Metaverse, investeren of software ontwikkelen voor/in de Metaverse. Het is nog onbekend welk platform hier dominant in gaat zijn, maar ik ben zeer benieuwd naar de toekomst van de Metaverse. Daarom ging ik er zelf mee aan de slag, want misschien is dit in de toekomst wel de nieuwe versie van het internet. Hoe tof om dit in een afstudeerproject te doen bij Unlock en Handpicked, organisaties waar ze zich graag verdiepen in de nieuwste trends om te ontdekken wat dit met de wereld gaat doen.

Metaverse elementen

1. Avatar creator In de app creëren gebruikers hun eigen avatar en maken ze deze helemaal eigen, door bijvoorbeeld de avatar looks en kleding naar keuze te geven. 2. Totem search Elk label in ons kantoorpand heeft een eigen ‘totem’. Gebruikers van de app kunnen door het pand heen op zoek naar de totems. Totem gevonden? Dan scannen gebruikers de totems om beloningen te verdienen. Die beloningen bestaan uit allerlei leuke elementen voor je avatar, zoals een bosje bloemen wanneer je de totem van Fingerspitz scant of konijnenoren bij de totem van Unlock. Hoe gaaf! 3. Praktische functies Geen Metaverse element, maar wel zo handig: de app heeft niet alleen toffe functies om de Metaverse te ontdekken, maar ook praktische functies zoals een overzicht van alle evenementen die binnen Handpicked worden georganiseerd, informatie over de diverse labels en belangrijke nieuwsberichten.

Resultaat stage project

Benieuwd naar het resultaat van mijn stageproject? Neem contact met mij op! En wie weet is er over een tijdje een geüpdatete versie van de app, met nog meer Metaverse elementen, maar ook mogelijkheden om aan te melden voor een evenement, realtime informatie en video’s!

Een mega afsluiter van een toffe stageperiode

Dit toffe project heb ik zelf van A tot Z opgepakt, met begeleiding van collega Bas. Door te beginnen met onderzoek naar de Metaverse, maar ook naar doelgroepen, heb ik het design gecreëerd en user stories opgezet. Ook heb ik gebruikerstesten uitgevoerd om vervolgens een app te ontwikkelen in Flutter die aansluit bij de wensen en behoeften van gebruikers. Door het resultaat heb ik mijn afstudeerstage bij Unlock tot een heel succesvol einde weten te brengen: cum laude afgestudeerd! En nu? Klaar voor de start van mijn carrière. Inmiddels zit ik weer op mijn vertrouwde plek bij Unlock, niet als afstudeerder, maar als mobile developer! Helemaal klaar om de mooiste mobile projecten te realiseren!

Geïnspireerd geraakt om samen met mij te sparren over Handpicked World of Wonder Metaverse?

Ik ga hier graag met jouw over in gesprek onder het genot van een kop koffie.


 • Samen met jou ontwikkelen we de beste mobiele apps. Al meer dan 16 jaar creëren we innovatieve apps voor smartphones, wearables, auto's. En daar worden wij blij van. Benieuwd naar ons werk?
 • Bekijk onze cases
 • Dutch Digital Agencies
 • Kom langs op ons HQ voor een kop koffie.
 • Reduitlaan 29, 4814DC Breda
 • (076) 204 3212
  info@unlockagency.nl
 • Onze locaties
 • Breda (HQ) Reduitlaan 29, 4814 DC
  Eindhoven - Torenallee 3, 5617 BA
  Rotterdam - Hofplein 19, 3032 AC
Locatie