Ga direct naar inhoud

04 maart 2021

Digital Tech Trend 2021: Internet of Behaviors

Internet of Behaviors: data inzetten om processen te verbeteren en gedrag te beïnvloeden. Dat levert veel voordelen op. Hoe?

Het belang van data blijft elk jaar maar groeien. We verzamelen steeds meer informatie en dat brengt een hoop uitdagingen en verantwoordelijkheden met zich mee op het gebied van privacy en security. De hoeveelheid data is voor sommige organisaties lastig te verwerken. Er ontstaan datavijvers: een brei van ongestructureerde, onleesbare data. En dat terwijl data zoveel kansen en voordelen op kan leveren. Wanneer je data op een goede manier verwerkt en combineert, kan je het inzetten om bijvoorbeeld processen te verbeteren en daarmee uiteindelijk gedrag te beïnvloeden. En daar draait de trend Internet of Behaviors (IoB) om.

Met data en AI jouw klant beter van dienst zijn

Internet of Behaviors is een trend die voor allerlei organisaties interessante mogelijkheden biedt en op diverse niveaus toegepast kan worden. Technisch gezien is er op dit moment al ontzettend veel mogelijk en dat zal in 2021 alleen maar toenemen. Stel jezelf de vraag: “Hoe kan ik door data te verzamelen en te combineren met AI mijn klanten beter helpen?” Help je je klant om gezonder te worden? Een betere bestuurder? Of verzorg je een veiligere leefomgeving? Door data in te zetten om gedrag op een positieve manier te beïnvloeden, bespaar je uiteindelijk kosten en verdien je meer aan je diensten of producten. Een kanttekening: denk goed na over de ethische en sociale gevolgen die IoB met zich mee kan brengen, voordat je het (op kleine schaal) inzet voor jouw organisatie.

Meer weten over Digital Tech Trends?

Ik ga hier graag met jou over in gesprek onder het genot van een kop koffie.


 • Samen met jou ontwikkelen we de beste mobiele apps. Al meer dan 16 jaar creëren we innovatieve apps voor smartphones, wearables, auto's. En daar worden wij blij van. Benieuwd naar ons werk?
 • Bekijk onze cases
 • Dutch Digital Agencies
 • Kom langs op ons HQ voor een kop koffie.
 • Reduitlaan 29, 4814DC Breda
 • (076) 204 3212
  info@unlockagency.nl
 • Onze locaties
 • Breda (HQ) Reduitlaan 29, 4814 DC
  Eindhoven - Torenallee 3, 5617 BA
  Rotterdam - Hofplein 19, 3032 AC
Locatie