Ga direct naar inhoud

Milo

Naast de smartphone app, heeft XXImo nu ook een Milo app voor in de auto. Bestuurders hebben zo gemakkelijk toegang tot parkeer-, EV-oplaad- en tankdiensten, terwijl ze hun ogen op de weg houden. Veilig en efficiënt. En minder stressvol!

Milo app voor in de auto

Handig en innovatief, een app die het de bestuurders in de auto gemakkelijk maakt hun reis goed te regelen. Tijd is kostbaar, nietwaar? Maar daar moet wel écht goed over nagedacht worden. Je hebt tenslotte geen toetsenbord in de auto. En om de veiligheid in het verkeer te waarborgen moet interactie tot een minimum beperkt worden. Een mooie uitdaging voor ons! Om de Milo in Car app gebruiksvriendelijk, veilig en functioneel te maken.

Hoe neem je de Milo auto-app in gebruik?

Er is geen aparte download of app store nodig voor het gebruiken van de Milo auto app. Zodra je je telefoon aansluit aan je auto (vaak via USB), kijkt CarPlay of Android Auto welke apps geïnstalleerd zijn op je telefoon die ook een CarPlay en/of Android Auto extensie hebben. De Milo app met CarPlay en/of Android Auto extensie verschijnt op die manier op je display in de auto.

Spraakgestuurde opdrachten via Siri en Google Assistant

Bestuurders kunnen met de app via Siri of Google Assistant opdrachten geven, zoals: "Zoek parkeerplekken in de buurt". Om dit mogelijk te maken hebben we zogenoemde intenties gemaakt van vooraf gedefinieerde spraakopdrachten. En in meerdere varianten. Om te parkeren kan dit bijvoorbeeld zijn: "Start parking", "Start met parkeren", "Begin een parkeersessie" of "Ik heb mijn auto geparkeerd". Zo kan bij alle logische spraakopdrachten de intentie worden herkend en een actie opgeroepen worden. Dit gebeurt omdat de stem wordt omgezet naar tekst, en die tekst vervolgens via iOS en Android wordt omgezet naar intentie. Daardoor weet de app dus wat er moet gebeuren. Je kunt het ook wel zien als gesproken snelkoppelingen.

Auto apps development

Een auto-app is anders dan een smartphone-app. Je bent creatief beperkt. Automobilisten interacteren anders met een auto-app. En je wil voor de veiligheid eigenlijk dat gebruikers zo min mogelijk met de app hoeven te interacteren. Het is dus belangrijk dat de app intuïtief en uiterst gebruiksvriendelijk is, en zo min mogelijk afleidt. CarPlay en Android Auto moeten bovendien ook toestemming geven om dit in te mogen zetten. Je bent dus van hun oordeel afhankelijk.

Wil je weten wat een car app voor jouw business kan betekenen?

Laten we samen sparren en kijken naar de mogelijkheden


 • Samen met jou ontwikkelen we de beste mobiele apps. Al meer dan 16 jaar creëren we innovatieve apps voor smartphones, wearables, auto's. En daar worden wij blij van. Benieuwd naar ons werk?
 • Bekijk onze cases
 • Dutch Digital Agencies
 • Kom langs op ons HQ voor een kop koffie.
 • Reduitlaan 29, 4814DC Breda
 • (076) 204 3212
  info@unlockagency.nl
 • Onze locaties
 • Breda (HQ) Reduitlaan 29, 4814 DC
  Eindhoven - Torenallee 3, 5617 BA
  Rotterdam - Hofplein 19, 3032 AC
Locatie